Language: BG
Меню
+359 896 599144
Филтри

Категории

ПРОИЗВОДСТВО НА ЕТИКЕТИ

"Дилком България" ООД предлага затворен цикъл на производство на етикети, включващ изработване на дизайн, предпечатна подготовка, цветна проба, печат, довършителни работи, складиране, транспорт и логистика за клиентите. Печатната база на "Дилком България" ООД разполага с многообразие от машини и технологии, което позволява производство на различни видове етикети на ролка по спецификация или по стандарт.

 

Дилком произвежда широка гама от самозалепващи и несамозалепващи етикети, текстилни етикети, картонени етикети, билети, фолийни етикети и етикети със специално предназначение. Техническата обезпеченост на фирмата позволява производството на етикети от различни материали с разнообразни форми и цветове. Етикетите основно се произвеждат на ролки и са предназначени за използване от баркод принтери, етикетиращи везни, ръчни и автоматични апликатори, маркиращи клещи и др. През последната година компанията се съсредоточи върху производството и предлагането на фолийни етикети: полиетиленови, полипропиленови, полиестерни, защитни VOID  етикети и др., които намират приложение в електротехниката, електрониката и други сфери на индустрията. Фирмата разполага с 6 флексо печатащи машини, които осигуряват гъвкавост и бързина при изпълнение на поръчки за печат, дори и на 6 цветни етикети. Като един от водещите производители на етикети, “Дилком България” ООД е надежден партньор на стотици фирми.

Подкатегории

Самозалепващи хартиени етикети (0)

В най-общия случай самозалепващите хартиени етикети представляват комбинация от носеща, силиконизирана хартиена подложка, лепилен слой и лицев материал.
Носещата подложка е една и съща за почти всички видове самозалепващи етикети (хартиени термотрансферни етикети, хартиени термодиректни етикети, фолийни етикети и др.) Това, по което се различават самозалепващите етикети на различните производители, е типът на лицевия материал и видът на лепилния слой.
В зависимост от предназначението на самозалепващите етикети и средата, в която те ще се използват, са разработени лепила, отговарящи на специфичните изисквания на всяко едно приложение. Най-често използваните лепила са на акрилна основа и се характеризират с много широк температурен диапазон на приложение (има специални разработки за температури над 3000C) и са сравнително универсални по отношение на материалите, върху които могат да залепват. За специфични условия от типа на ниски температури (до -400С), висока влажност и замърсеност на продукта се използват така наречените “хот-мелт” лепила. Използват се и лепила с много специфични характеристики като например “отстраняемото” лепило, което не оставя следи и остава изцяло върху етикета, когато той се отлепи от продукта или пък лепило, което позволява многократно залепване и разлепване на етикета. Изборът на подходящо лепило за всяко едно приложение е много важна задача, с цел да се гарантират необходимите лепилни свойства на етикетите, които ще ползвате.
Самозалепващите хартиени етикети могат да осигурят добър баланс между качество и цена за много общи приложения в етикетирането. Самозалепващите хартиени етикети се използват за идентификация на продуктите в  търговията на едро и дребно, хранително вкусовата промишленост, транспорта и логистиката, производствените предприятия, за ценови етикети, за рекламни и фирмени етикети и др.
Ние сме производител на самозалепващи хартиени етикети, които могат да се печатат чрез термотрансферен или термодиректен печат, които от своя страна могат да бъдат предварително напечатани с лого или друга постоянна информация чрез пълноцветен флексо печат.  В зависимост от метода на печат самозалепващите хартиени етикети се делят на термотрансферни и термодиректни. При печат и на двата вида етикети се използва метод, при който чрез пренос на температура, генерирана от така наречената термоглава, се получава необходимото изображение. Термотрансферният печат използва термолента, за да създаде дълготрайно изображение върху широка гама от материали. При термодиректния печат не се използва лента, а изображението се създава директно върху етикета, върху който предварително е нанесен термочувствителен слой.  Термодиректният печат е по-неустойчив на светлина, топлина и износване, което намалява живота на етикетите, напечатани чрез този метод.

Фолийни етикети (0)

Наред с хартиените етикети като най-популярни, фолийните етикети намират все-по голямо приложение, особено в специфични сфери като опаковъчната индустрия, електрониката, машиностроенето и автомобилната промишленост.
Благодарение на специфичните им характеристики, фолийните етикети имат важни предимства пред хартиените етикети. Основното им предимство е, че те са по-устойчиви на външни атмосферни влияния и са по-издръжливи на късане.
Самозалепващите фолийни етикети са устойчиви на UV лъчи, високи температури, влажност, химически разтворители и мазнини. Етикетите от фолио залепват добре върху стъкла, високоенергийни и нискоенергийни пластмаси, метали, а така също и върху мазни и мръсни повърхности.
Ние произвеждаме голямо разнообразие самозалепващи фолийни етикети, които покриват високите изисквания на европейските стандарти за здравина, устойчивост и дълготрайност.

Несамозалепващи етикети (0)

Ние сме производител на широка гама несамозалепващи етикети, които се използват в случаите, когато не е възможно или удачно поставянето на самозалепващи етикети. За закрепване на несамозалепващите етикети към продукта се използват различни методи – етикетите за стелажи се поставят в специални пластмасови лайсни, етикетите за дрехи се закрепват с допълнителна пластмасова свръзка, а етикетите за цветя са конструирани така, че да се закрепят без никакви допълнителни приспособления.
Основните материали, от които се произвеждат несамозалепващи етикети, са картони и различни видове пластмаси / фолиа.
Несамозалепващите етикети намират приложение в текстилната промишленост, търговията на дребно, градинарството, дървопреработвателната промишленост, металургията и др.

Текстилни етикети (6)

Съгласно действащите стандарти в текстилната промишленост е необходимо прецизно маркиране на текстилните  продукти, осигуряващо продуктови и производствени детайли. Етикетите трябва да съдържат информация като инструкции за пране и ползване,  състав на влакната, размер и др.
Естетично напечатан, вшит в плата, текстилният етикет е не само информационен носител, но и декорация. В случай че продуктите не са подходящи за маркиране с вшити етикети, самозалепващите текстилни етикети са идеалното решение.
Цялата необходима информация се отпечатва на етикета изключително лесно  чрез  термотрансферен принтер, свързан с персонален компютър. 
Тази технология осигурява високо качество и устойчивост към пране,  перилни препарати и гладене.
Ние предлагаме тафта и сатен с високо качество, подходящи за различни приложения.

Защитни етикети (0)

Защитните етикети са  средство за превенция срещу подправяне или нежелан достъп до продукта по време на съхранението, транспорта и гаранционния период.  Защитният етикет се залепва на видно място и ясно показва  целта на запечатването, а също и последствията, произтичащи от опит за отстраняването му.  На етикетите може да се печата разнообразна информация, различни баркодове и / или серийни номера, като по този начин се осигурява уникална идентификация и доказателство за автентичност на всеки етап от логистиката.
Етикетите с ненарушена цялост показват, че  фабричният продукт е запечатан и оригинален.

Етикети за маркиращи клещи (8)

Етикетите за маркиращи клещи са произведени от самозалепваща негланцирана хартия в следните цветове: бяло, флуоресцентно жълто, червено, оранжево, зелено. В зависимост от приложението, етикетите се предлагат в комбинация с перманентно, отстранимо или силно лепило.
Върху етикетите за маркиращи клещи може предварително да бъде отпечатано фирмено лого или друга постоянна информация.
Етикетите за маркиращи клещи се използват най-вече в производството и търговията. С маркиращите клещи бързо и точно се поставят етикетите върху стоката с информация за цена, партиден номер, час и дата на производство или срок на годност.

Специални етикети (0)

Етикети за маркиращи клещи - произведени от самозалепваща негланцирана хартия, в следните цветове: бяло, флуоресцентно жълто, червено, оранжево, зелено;

Етикети за везни -  за производството им се използват термодиректни самозалепващи хартии;

Водоразтворими етикети -  идеално решение в случаите когато е необходима краткосрочна идентификация на продукта, тъй като отстраняването на етикета е почти мигновено;

Самозалепващи етикети за бижута – използват се за маркиране и етикетиране на очила, пръстени, обици, гривни, часовници и други;

Етикети за цветя - етикети, направени от бял полиестерен материал, с висока гладкост, за маркиране на цветя и храсти;

Етикети за гаци – специални картонени етикети за маркиране на плодове и зеленчуци, пакетирани в мрежи (гаци);

Многослойни етикети  -  подходящи за включване на повече информация за  продукта или инструкции на няколко езика;

Билети - За производството на билети и абонаментни карти се използват термодиректни или термотрансферни картонени етикети.

Напечатани етикети (0)

Всички произведени от нас етикети (самозалепващи хартиени етикети, картонени етикети и др.) могат да бъдат предварително напечатани чрез флексопечат в 1, 2 или 3 цвята за етикети с техническа или промишлена ориентация. За етикетите с рекламна насоченост предлагаме висококачествен пълноцветен печат, както и възможност за нанасяне на UV лак. Предварително напечатаните етикети могат да бъдат допечатвани чрез термотрансферни и термодиректни принтери, електронни везни, маркиращи устройства или други печатащи устройства.  Основната част от произведените от нас етикети са навити на ролка, което дава възможност да се автоматизира поставянето на етикетите върху продуктите чрез използване на автоматични апликатори. За по-малки и средни производства могат да се използват ръчни апликатори TOWA или етикето-подаващи устройства.

RF етикети (0)

В момента най-широко използваните етикети в системите за охрана на стоки са RF-етикетите. Тези етикети се използват в почти всички сектори – от супермаркети и универсални магазини - до магазини за професионални стоки. 
Конструкцията на RF етикета е съвсем обикновена.  Електронната част на етикета е разположена в долната част и обикновено се прилага директно, с перманентно залепване върху продукта. Бобина, която също служи като антена, е свързана с малък кондензатор. Тя приема и изпраща радиовълни.  Заедно те образуват резонансна верига с честота около 8,2 MHz. Когато активиран етикет доближи областта на детекторите, които обикновено са разположени на изхода на магазина, осцилаторът на радиоелектронната верига задейства аларма. Деактивирането на електронното наблюдение обикновено се извършва след плащане на касата или чрез механично въздействие върху електронната част, или чрез електрическа манипулация.
Покривният материал върху етикета обикновено се изработва от хартия, но може да бъде направен от PE или PP материал. Етикетът може да бъде отпечатан с конкретна информация на подходящ принтер.
Едно от най-големите предимства на RF етикета е ниската цена и възможността за съчетаване сигурността на стоките с цената и заплащането.

Скреч етикети (0)

Скреч етикетите най-често се ползват за промотиране на продукти чрез организиране на игри от типа "изтрий и спечели" или игри, използващи SMS или WEB регистрация на уникалния код, отпечатан под скреч покритието. Скреч етикетите могат да бъдат изработени от самозалепващи хартиени или фолийни материали, в зависимост от приложението, като скреч полето може да бъде по-твърдо за изтриване с монета, даващо по-голяма защита или по-меко - за изтриване с нокът. Изработваме и етикети, подходящи за залепване върху скреч карти или върху предварително кодираната опаковка на продукта.

«1»

Продукти

«1» Страница 1 от 1

Контакти

ВАРНА

Западна Промишлена Зона
ул. Нептун N2
тел. +359 52 599144, +359 52 599145

факс: +359 52 509695
office@dilcom.com

 

СОФИЯ

Младост 4, Околовръстен път N251
Делта Бизнес Център - офис 205
тел. +359 2 971 3208, +359 2 971 4035

факс: +359 2 971 4035
sofia@dilcom.com

 

ПЛОВДИВ

ул. Нестор Абаджиев 23
тел. +359 32 207940

        +359 887 545458

plovdiv@dilcom.com

Социални мрежи