Language: BG
Меню
+359 896 599144
Филтри

Категории

Новини

Дилком ще участва на международното изложение Месомания 2018

Дата: 23 Окт 2018

И тази година „Дилком България“ ще бъде сред изложителите в 25-то юбилейно издание на МЕСОМАНИЯ, което ще се проведе в Интер Експо Център - София от 7 до 10 ноември. 
На щанда на компанията ще бъдат представени “print & apply” системи, които се използват за печат и автоматично апликиране на етикети. Този тип системи са подходящи за млекопреработвателната промишленост, винарската индустрия, хлебните и сладкарски производства. 
На щанда ще видите и разнообразие от баркод принтери, самозалепващи и несамозалепващи етикети и други продукти на фирмата. 
По време на изложението ще имате възможност да се срещнете директно с представители на производителите на техниката, която предлагаме.
За да гарантира комплексно обслужване на клиентите си, компанията е изградила изключително модерна печатна база, където се произвежда голямо разнообразие от етикети с високо качество в съответствие с международния  стандарт  ISO 9001.
За нас ще бъде удоволствие да Ви посрещнем в зала 1 на щанд 1D16!

Успешно приключи за Дилком изложението за печат и реклама COPIS 2018

Дата: 08 Окт 2018

На 4-ти октомври приключи изложението за печат и реклама COPIS 2018 г., което се проведе съвместно с изложението TMT Експо за текстил, машини и технологии. Щандовете на Дилком бяха посетени от множество клиенти, които проявиха интерес към изложените баркод и цветни принтери за печат на етикети, разнообразието от текстилни етикети, печатни механизми Shiny, самозалепващи и несамозалепващи етикети на ролка.

    

"Дилком Бългрия" ще участва в изложението за печатни и рекламни комуникации COPI'S 2018 и в първото издание на ТМТ Експо - изложение за текстил, машини и технологии

Дата: 19 Сеп 2018

И тази година „Дилком България“ ООД ще вземе участие в специализираното изложение за печатни и рекламни комуникации COPI’S 2018, което ще се проведе от 2-ри до 4-ти октомври в Интер Експо Център, София. За първи път форумът ще се организира паралелно с първото издание на ТМТ Експо – изложението за текстил, машини и технологии, в което Дилком също ще участва.

„Дилком България“ ще представи на посетителите иновативния термотрансферен принтер за картонени етикети (тагове) на TOSHIBA. Добрата скорост на печат в съчетание с високата резолюция правят принтера много гъвкав и лесно приспособим към широка гама от етикети с различни размери и дебелина на картона. Принтерът печата баркодове, както и различна постоянна и променлива информация на гърба на картонените етикети, подавани към него на стек. Той е разработен специално за потребностите на текстилната индустрия. На щанда на компанията ще видите също и иновативния Godex EZ 1300 с нож, предназначен едновременно да печата и реже текстилни материали (ръстови марки).

Освен това екипът на компанията ще демонстрира новата флаш технология за изработка на печати посредством микропореста гума на световния пазарен лидер Shiny. „Дилком България“ е официален представител на Shiny за България. Марката се отличава с високо качество и издръжливост на корпуса, множество цветове, форми и размери.

„Дилком България“ ООД е печатница с над 17 години опит в производството на етикети на ролка. Персоналният подход и личното отношение към клиентите развива техните идеи до работещи решения. Добре обезпечената технологична база позволява изработката на самозалепващи и несамозалепващи етикети, намиращи широко приложение в текстилната промишленост.

За нас ще бъде удоволствие да Ви посрещнем в зала 4 на щанд C9 и в зала 3, щанд А13!

При голям интерес премина сервизното обучение на Дилком

Дата: 18 Юни 2018

Сервизното обучение, което се проведе на 15. 06.2018 г. в новия офис на Дилком България, премина при засилен интерес от страна на гостите. Сериозно внимание беше отделено на етикетните баркод принтери Citizen, както и на технологиите за производство на етикети. Участниците имаха възможност да посетят производствената база на компанията и да се запознаят с възможностите на различните машини в базата.

 

     

Стартира изложението "Шоу в склада"

Дата: 14 Юни 2018

Днес бе открито логистичното изложение "Шоу в склада", където "Дилком България" представя на клиентите своите продукти - етикетни баркод принтери, мобилни скенери и терминали, както и функционални стойки към тях.

За нас ще бъде удоволствие да ни посетите!.

 

        

Участие на Дилком в изложението "Шоу в склада"

Дата: 05 Юни 2018

И тази година „Дилком България“ ООД ще вземе участие в изложението за транспорт и логистика „Шоу в склада“, което ще се проведе на 14-ти и 15-ти юни в Cargo partner iLogistics center, София.
На предстоящото събитие компанията ще представи иновативните баркод скенери и терминали на Datalogic, както и многофункционалните стойки към тях. Oсвен това на щанда ще видите различни принтери за етикети, подходящи за употреба във всички видове производства.    
Дилком България е сред лидерите в производството на бели и пълноцветни самозалепващи и несамозалепващи етикети на ролка. Над 16 години печатницата предлага персонален подход и лично отношение към своите клиенти и развива техните идеи до работещи решения.
Добре обезпечената технологична база на компанията позволява изработката на етикети от най-различни материали с разнообразни форми и цветове, намиращи приложение във всички сфери на индустрията. Производственият парк разполага с машини за щанцоване на бели етикети, UV и флексопечатни машини, цветопробна система, ситопечатна машина, дигитална машина за цветни етикети в малки бутикови серии, както и автоматична машина за пренавиване и инспектиране на напечатаните етикети.
Висококвалифицираният екип в комбинация с голямото разнообразие от технологии за печат осигуряват успешното реализиране на специфични решения в сферата на логистиката и управлението на складовото стопанство.

 

Дилком България ще проведе сервизно обучение на 15-ти юни 2018г.

Дата: 01 Юни 2018

На 15-ти юни 2018г. ще се проведе сервизно обучение в офиса на Дилком България в град Варна. 
Инженерният екип на компанията ще предаде знанията и опита си в сервизното обслужване на етикетните баркод принтери с марка Citizen, TSC и Godex. 
Гостите ще се запознаят детайлно с най-новите модели и ще могат да задават своите въпроси на лекторите.

В допълнение ще им бъдат представени новите технологии за производство на етикети и ще имат възможността да разгледат модерния производствен цех на компанията.

Заявете Вашето участие на: n.zlatinova@dilcom.com или marketing@dilcom.com.

Представяме Ви най-бързия настолен принтер за етикети на Primera - LX910e

Дата: 31 Май 2018

Представяме Ви най-бързия десктоп принтер, разработван някога от Primera, с най-високо качество на печат на цветни самозалепващи и несамозалепващи етикети.
LX910e осигурява отлично качество на печат – без повече хоризонтални ивици или черти по дължината на произведените етикети. При LX910e черното е тъмно и наситено, а печатът върху различни материали дава възможност за иновативни и разнообразни дизайни.
Високата скорост осигурява безупречни резултати, а по-големият капацитет на касетата с мастило подсигурява по-продължителния работен процес.
Липсата на клишета позволява печатането на множество къси бутикови серии етикети за специални поводи. Благодарение на лесно сменяемите мастила нямате нужда от два принтера, а удобно и практично може да подмените багрилните мастила с пигментни и обратно.

 

Етикетният принтер Epson C3500 - решение, внедрено в над 50 строителни хипермаркета в чужбина

Дата: 02 Апр 2018

 

Печат на къси серии, гъвкавост в дизайна, собствен софтуер

Дилком Ви представя етикетния принтер Epson C3500, подходящ за строителни хипермаркети. Моделът позволява принтиране върху широка гама от материали, включително мат, глос, прозрачно фолио и други. Това прави много лесно персонализирането на етикети според специфичните нужди на клиента, Моделът предлага удобство, гъвкавост и ефективност.

Можете да закупите принтера от нашия сайт: http://dilcom.com/product/410/tsveten-printer-za-etiketi-epson-c3500.html

Изтеглете бюлетина за EPSON C3500.

Siemens стандартизира етикетирането в своите световни заводи чрез Label Managing System на NiceLabel, доставяйки сложни етикети в реално време за високо автоматизирани производствени и логистични среди

Дата: 13 Мар 2018

Индустрия: Производство

Решение: NiceLabel LMS

 

Предизвикателства

• Липса на стандартизация

• Различни нива на интеграция

• Кодирани формати на етикетите

• Липса на история на версиите

 

Решение

• Система за управление на етикети - LMS на Nice Label

• Интегрирана с PLM, MES и ERP системи

• Бизнес правила и логика, управлявани от модула за автоматизация

 

Резултати

• Възвръщане на инвестициите за по-малко от 4 месеца

• Времето за отпечатване на етикетите намалява от 8 секунди на 300 милисекунди

• Мащабно решение, използвано в 22 обекта с общо 1000 принтера

• Предлага се като услуга за най-добри практики в други фабрики на Siemens

 

Отделът за доставки на производствени услуги в Siemens има определена цел. Той отговаря за всички информационни системи, инфраструктурата и архитектурата, които позволяват на Siemens да произвежда продукти в своите заводи. Целта им е да предоставят IT системи и услуги, които да работят по възможно най-стандартизиран и ефикасен начин, като прилагат най-добрите практики, за да гарантират, че нещата вървят както трябва.

 

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

Голямото разнообразие представлява бариера за най-добрите практики

 

Една от областите, които групата планира да стандартизира, е печатането на етикети при необходимост в заводите. Въпреки това, средата на Siemens по това време прави това усилие предизвикателно. "Преди пет години настройката за етикетиране беше разнородна и сложна", казва Леон Макдонел, мениджър за доставка на услуги, производствени операции за Motion Control Business.

„Ние се намираме в мрежа от фабрики за контрол на движението, а дори и на нашия основен обект имаше три различни решения за етикетиране. По-общо казано, имаше пет или шест решения за отпечатване на етикети.” Някои решения бяха доставени готови, а други бяха разработени на местно ниво и само за конкретни доставчици. Прилагането на най-добрите практики бе неуспешно с текущата конфигурация, тъй като всяка фабрика имаше специално приспособено решение

 

Имаше също така широка гама етикети и офис принтери във всяка фабрика. "Много от тези фабрики са си изградили свои собствени системи и са следвали собствения си подход за закупуване или доставка на хардуер. Можете да си представите за какво разнообразие става дума и ние трябваше да намерим варианти да работим с това разнообразие във фабриките ", коментира Леон.

 

Многоезичните етикети представляват предизвикателство

Тъй като Siemens е международна организация, тя трябва да произвежда етикети на различни езици. Решенията за етикетиране не могат да се справят с китайски символи, а в някои случаи дизайнерите трябва да ги трансформират в изображения.

В един момент те имаха 250 изображения, които трябваше да поддържат. Необходимостта от поддържане на различни кодирани формати забави процеса на промяна на етикетите и постави тежко бреме върху IT отдела. В най-лошия случай те ще трябва да променят ръчно стотици  кодирани формати в случай на искане за промяна.

Фабриките кодираха същия формат на етикета няколко пъти, за да се съобразят с изискванията на различните системи и марки принтери, с които разполагат.

 

Липсата на история на версиите прави контрола на качеството труден

Със системите, наследени от миналото, с които разполагаха, предприятията нямаха точна история на промените. Ако трябваше да се върнат и да намерят предишната версия на етикет, това трябваше да бъде направено ръчно, например чрез създаване на няколко версии на същия файл, за да се направи проследяването. Ако възникне грешка в етикета, последвалото разследване беше както отнемащо време, така и трудоемко, тъй като беше почти невъзможно да се определи къде е възникнала грешката в процеса на производство на етикети.

 

РЕШЕНИЕ

За да се постигне желаното ниво на стандартизация и гъвкавост, Siemens трябваше да въведе централизирана платформа за производство и отпечатване на етикети, която да се разпространи във всички предприятия.

 

NiceLabel предлага едно решение, което отговаря на всички изисквания

Siemens реши да използва системата за управление на етикетите на NiceLabel, за да се интегрира с техните PLM, MES и ERP системи и да разработи стандартно  производство и печат на етикети за фабриките Motion Control. Те успяха да постигнат това с централизираният модел на системата за управление на етикети на NiceLabel.

 

Системата за управление на етикети на NiceLabel е разположена на частен „облак” на Siemens

На един единствен сървър е инсталирана системата за управление на документи на NiceLabel (DMS) и няколко сървъра разполагат с интегрираната система на NiceLabel. Някои предприятия, които имат по-лоша интернет връзка, например в Китай, имат децентрализирани производствени сървъри и понякога се синхронизират с централизираното решение.

 

Дизайнер на етикети, който дава възможности на бизнес потребителите

Всички етикети, които са свързани към списъка с материали (BOM), като етикетите за идентификация на продуктите, първоначално са проектирани с помощта на CAD софтуера на Siemens, NX Design на Siemens и са съхранени в системата PLM на Teamcenter. NX Design също така създава XML файл, който се импортира в дизайнера на етикети на NiceLabel.

Това означава, че 70% от работата по дизайна на етикета е извършена преди да започне работата в дизайнера на NiceLabel. Всички етикети, които не са свързани с BOM, са проектирани от бизнес потребители от самото начало, използвайки дизайнера на етикета на NiceLabel.

Интуитивният интерфейс на дизайнера на етикети означава, че бизнес потребителите могат да създават и променят етикети без помощта на IT специалисти. Те могат лесно да създават етикети и да разпространяват тези шаблони за етикети между фабриките.

 

NiceLabel се интегрира безпроблемно с PLM, MES и ERP

Интеграционната система на NiceLabel е свързана с ERP системата (SAP) на Siemens и различни MES на ниво фабрики. Въпреки че заводите на Siemens използват различни решения за своя MES, NiceLabel позволява използването на универсални шаблони за етикети, които могат да бъдат отпечатани от всяка една от бизнес системите. В резултат на тези гъвкави шаблони за етикети, фабриките трябва да поддържат по-малко разновидности на шаблоните, да обработват по-малко заявки за промяна и да се наслаждават на подобрената последователност и съответствие на етикетите.

 

Нивото на интеграция с другите бизнес системи на Siemens също повиши производителността. Докато при наследените методи за интеграция печатът на етикети отнема 8 секунди, това време е намалено до средно 300 милисекунди.

Чрез въвеждането на системата за управление на етикети на NiceLabel Siemens успя да намали цялостната сложност на своите вътрешни бизнес приложения.

Преди NiceLabel, бизнес приложенията трябваше да поддържат множество принтери. Сега те могат да се справят с бизнес правилата и логиката, използвайки модула за управление на системата за управление на етикети. Групата за доставка на услуги успя да увеличи максимално скоростта на интегриране, като същевременно намали разходите за внедряване.

 

Възвръщаемост на инвестициите за по-малко от четири месеца

Преди да реши да закупи NiceLabel, Siemens направи вътрешен анализ, според който възвръщаемостта на инвестициите от софтуерната стандартизация и IT спестяванията излезе по-малко от четири месеца. Сега, след като са въвели "NiceLabel", те са изпълнили първоначалните си очаквания за възвръщаемост на инвестициите и продължават да получават значителни спестявания ежедневно, благодарение на подобренията в процесите на печат и гъвкавостта при доставянето на хардуер.

 

Първоначалното усилие за инсталиране и стандартизация работи толкова добре, че се разглежда като най-добрата практика от други бизнес единици. Групата след това реши да предложи услугата NiceLabel като услуга на други фабрики в многобройните производствени бази на Siemens.

 

РЕЗУЛТАТИ

IRIS: Етикетиране като услуга в Siemens

След като разбра потенциала на технологията, групата предложи нова услуга, наречена IRIS с  NiceLabel LMS като основен компонент за други бизнес единици. "Iris е посланик на боговете в гръцката митология. Той се свързва с нещо, което е напълно прозрачно и бързо и според нас е подходящо име за това, което искахме да постигнем: предоставяне в реално време на сложни етикети за високо автоматизирани производствени и логистични среди", заявява Майкъл Бъкман, създател на решението за IRIS. И услугата се оказа популярна. "Услугата вече се използва в 22 фабрики в 4 различни бизнес единици в 6 държави в Европа и в Китай. Те работят и с много други фирми, за да въведат това бизнес решение с цел да го приложат и другаде. "

 

Нарастването на NiceLabel го прави възможно

"Тръгнахме от 1 обект и 20 принтера като част от пилотен проект преди 5 години и стигнахме до 22 обекта и 1000 принтера днес. Най-големият обект отпечатва 150 000 етикета на седмица на 200 принтера. И всичко това се задвижва чрез интеграционната система "NiceLabel", казва Майкъл. Мащабируемостта също така означава, че групата на Леон може да предлага различни нива на обслужване, в зависимост от съответната бизнес единица.

"Нашата стандартна услуга използва централизирано частно облачно решение, внедрено в Siemens. Но за клиенти, които имат гарантирани изисквания за кратки срокове или висока надеждност, можем да предложим решение за местно сървърно производство за големи производствени обекти и за райони с лоша интернет връзка", заявява Леон.

Възможността да се адаптира решението към нуждите на различните бизнес звена и фабрики е ясно предимство за Сименс и една от основните причини за широкото приемане на модела за етикетиране като услуга в организацията.

 

 

«1 2 3 4 5 6 7 8» Страница 1 от 8

Контакти

ВАРНА

Западна Промишлена Зона
ул. Нептун N2
тел. +359 52 599144, +359 52 599145

факс: +359 52 509695
office@dilcom.com

 

СОФИЯ

Младост 4, Околовръстен път N251
Делта Бизнес Център - офис 205
тел. +359 2 971 3208, +359 2 971 4035

факс: +359 2 971 4035
sofia@dilcom.com

 

ПЛОВДИВ

ул. Нестор Абаджиев 23
тел. +359 32 207940

        +359 887 545458

plovdiv@dilcom.com

Социални мрежи